❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Ako funguje pleťová maska? „Mágia“ skrytá za pleťovými maskami

Ako funguje pleťová maska?

Pleťová maska patrí medzi veľmi obľúbené produkty v starostlivosti o pleť. Ľahko sa aplikuje a prináša skvelé výsledky. Kúzlo pleťovej masky je jednoduché – zložky masky zostávajú dlhšie v kontakte s pokožkou a hĺbkovo ju vyživujú. A snáď najobľúbenejšia vec po aplikácii dobrej pleťovej masky je pocit napnutej a tonizovanej pokožky už po jedinom použití. Pozrite sa na “mágiu” skrytú za pleťovými maskami v novom článku od prírodnej kozmetiky NAMY.

Výhody pleťovej masky

Pleťové masky pomáhajú dodať pleti intenzívnu dávku výživných zložiek vo vysoko koncentrovanej forme. Maska pomáha buď hydratovať, vysušovať alebo exfoliovať pokožku. Masky sú dokonalým ošetrením pleti a prinášajú:

  • Hydratácia a zvlhčenie pokožky
  • Odstránenie prebytočného oleja
  • Zlepšenie vzhľadu pórov
  • Vyťahovanie nečistôt
  • Pomáha znižovať známky starnutia
  • Prináša pocit rozmaznávania sa

5 dôvodov, prečo začať používať pleťovú masku

  1. Rituály starostlivosti o pleť sú relaxačné a terapeutické – Pleťovú masku by ste mali používať vždy, keď máte 20 až 30 minút vyhradených iba pre seba. Budete tak vtiahnutí do nádherného zmyslového zážitku, ktorý nielen uvoľní myseľ, ale zanechá aj úžasne vyzerajúcu pleť.
  2. Pleťové masky sú nápomocné pri hĺbkovom čistení – Pravidelné používanie pleťovej masky vyzdvihne proces čistenia na úplne novú úroveň. Dobrá pleťová maska ​​môže pomôcť odstrániť nečistoty, ktoré sa skrývajú pod vrchnými vrstvami epidermy. 
  3. Pleťové masky pomáhajú uvoľniť póry – Pleťové masky pomáhajú odstraňovať nečistoty a absorbovať prebytočný maz. Pomôžu tiež odstrániť hromadenie odumretých kožných buniek. Keď odstránite všetky nečistoty z povrchu pokožky, pomôže to tiež uvoľniť póry, čím získate vzhľad menších a stiahnutých pórov.
  4. Pleťové masky podporujú žiarivú pleť – Pleťová maska na tvár pomáha stimulovať krvný obeh. Proces vysychania masky na pokožke a jej tuhnutie spolu s odstránením masky spôsobuje rozšírenie krvných ciev. To zaisťuje celkové zlepšenie tónu pleti. Pokožka bude jemnejšia a hladšia, navyše si všimnete žiarivý lesk a sviežejší vzhľad.
  5. Pleťové masky pomáhajú celkovému režimu – Pleťová maska pomáha všetkým ostatným výrobkom fungovať efektívnejšie. Ak chcete, aby sa vaše denné krémy, séra a nočné produkty absorbovali do pokožky rýchlejšie a hlbšie, potom je potrebná pleťová maska.

Správny výber pleťovej masky

  • Bahenná maska – Ideálna pre všetky typy pleti. Bahenné masky sú navrhnuté tak, aby poskytovali hĺbkové čistenie. Hoci tieto masky vyzerajú podobne ako ílové, sú založené na vode, vďaka čomu sú hydratovanejšie.
  • Ílová maska – Najobľúbenejšia maska vo svete krásy. Ílová maska je bohatá na minerály a prispieva k revitalizácii pleti. Výborne absorbuje prebytočný maz. Ideálna pleťová maska pre mastnú pleť aj pleťová maska na akné.
  • Maska s aktívnym uhlím – Alebo “čierna maska na pleť”. Pleťová maska s aktívnym uhlím pôsobí ako magnet, vytiahne nečistoty z pokožky a uzatvorí póry. Aktívne uhlie je skvelé pre mastnú aj aknóznu pleť. 
  • Krém alebo gél – Krémové masky môžu byť skvelé pre suchú pleť, ktorá potrebuje zdravú dávku hydratácie. Gélové receptúry zvyčajne obsahujú uhorku a aloe vera na upokojenie pokožky. Maska na suchú pleť sa hodí pre citlivé typy pleti.
  • Exfoliačná maska – jemné kyseliny v pleťových maskách odstraňujú odumreté bunky nahromadené na povrchu tváre a zanechávajú pokožku žiarivejšiu a hladšiu. Tento proces sa nazýva exfoliácia.
Správny výber pleťovej masky

Ako naniesť pleťovú masku na tvár v 5. jednoduchých krokoch

  1. Začnite s čerstvo vyčistenou tvárou. Pred aplikáciou masky použite denný čistiaci prostriedok na odstránenie všetkých povrchových nečistôt, mastnoty a make-upu. 
  2. Pred nanesením pleťovej masky naneste do okolia očí malé množstvo očného krému. Pomôže to chrániť túto veľmi jemnú oblasť pred dehydratáciou.
  3. Pomocou vlhkých rúk naneste masku priamo na suchú pokožku. Určite sa vyhýbajte očnému okoliu a masku natierajte až po krk.
  4. Nechajte masku pôsobiť. 10 až 20 minút môžete využiť na oddych, úpravu vlasov, kontrolu e-mailov – čokoľvek len chcete. 
  5. Je čas odstrániť masku. Pri odstraňovaní nebuďte príliš drsní. Na jemné zmytie masky použite veľa vody a handričku. Neutierajte si pokožku dosucha uterákom. 
Ako naniesť pleťovú masku na tvár

Ako často používať masku na tvár?

Každý režim starostlivosti o zdravú pleť zahŕňa každodenné a týždenné používanie produktov. Pleťovú masku môžete použiť raz až trikrát týždenne. V závislosti od typu pleti. Normálna až suchá pleť by ju mala používať menej a normálna až mastná viac. Len pár relaxačných minút do týždňa a vaša pleť prejde výraznou premenou, ktorú môžete vidieť a cítiť. Pri pravidelnom používaní pleťovej masky budete milovať vzhľad vašej pokožky.

Prírodná pleťová maska predbehla dobu

Občas je ťažké nájsť správny typ masky a ešte ťažšie nájsť správnu značku. Pri výbere vám odporúčame riadiť sa jednoduchým pravidlom: Každá pokožka bude najviac milovať prírodnú masku na tvár, ktorá je zložená iba z čistých esencií z prírody. Nájdite si, teda vašu obľúbenú prírodnú kozmetiku a nechajte sa unášať prírodnou starostlivosťou. Domáca pleťová maska môže byť tiež dobrý nápad.

TIP: Predstavujeme vám naše najobľúbenejšie produkty – Pleťová maska s čiernym aktívnym uhlím pre aknóznu pleť a Pleťová maska s ružovým ílom pre regeneráciu pleti. Tie správne esencie z prírody sú pripravené napumpovať životom každú bunku pleti a poskytnúť dlhotrvajúcu starostlivosť. Vsaďte aj vy na overenú značku NAMY. Pretože zdravá kozmetika je to, čo nás všetkých spája.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.