❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

5 tipov, ako sa správne starať o jazvy

Ako sa správne starať o jazvy

Jazvy si zaslúžia špeciálnu starostlivosť. Dôležité je používanie správnej kozmetiky, ochrana pred slnečným žiarením aj pravidelná masáž. Pozrime sa na to, ako vyzerá správna starostlivosť o jazvy.

Jazvy chráňte pred slnkom

Slnko je pre jazvy nepriateľ číslo jeden. Červené a hnedé škvrny môže ešte viac zvýrazniť. Čerstvé jazvy sú mimoriadne náchylné na hyperpigmentáciu. Preto sa chirurgické zákroky odporúčajú predovšetkým v chladnejších mesiacoch. Slniečko je vtedy menej intenzívne a jazvy môžete chrániť oblečením. V lete odporúčame použiť krém s vysokým ochranným faktorom SPF 50+.

Aj staré jazvy si zaslúžia špeciálnu starostlivosť. Pokožka v okolí jazvy má totiž tendenciu spáliť sa o čosi rýchlejšie. Staršie jazvy preto chráňte pred slnečným žiarením rovnako obozretne ako nové.

Na jazvy po akné pomáha bakuchiol

Bakuchiol je extrakt z listov a semien purporovo kvitnúcej rastlinky Psoralea corylifolia. Svojimi účinkami pripomína retinol. Pri pravidelnom používaní zjemňuje vrásky, zvyšuje produkciu kolagénu a redukuje hyperpigmentáciu. Na rozdiel od retinolu je oveľa šetrnejší k pokožke. Preto je ideálny pre ľudí s veľmi citlivou pleťou.

Medzi ďalšie superschopnosti bakuchiolu patrí, že zjemňuje jazvy po akné. Redukuje tmavé škvrny a zjednocuje tón pleti. Vyskúšajte 1% pleťové sérum Bakuchiol od Namy. Perfektne sa postará o zjednotenie tónu pleti. Sérum navyše stimuluje tvorbu kolagénu, ktorý pomáha regenerovať poškodenú pokožku a zlepšuje vzhľad pleti. Ak sa chcete o zázračných účinkoch bakuchiolu dozvedieť viac, kliknite na náš blog.

Na jazvy po akné pomáha bakuchiol

Stavte na hydratačnú kozmetiku

Existujúce jazvy nevieme odstrániť mávnutím čarovného prútika. Môžeme však urýchliť proces vyblednutia použitím vhodných kozmetických prípravkov. Čerstvé jazvy potrebujú pravidelné premazávanie, aby ostali pružné a nesvrbeli. V lekárňach nájdete množstvo špeciálnych krémov a gélov určených na hojenie jaziev.

V kozmetike hľadajte účinné prírodné látky ako aloe vera, kokosový olej, kakaové maslo, vitamín E, ktoré majú zázračné schopnosti redukovať jazvy. 

Prírodný zázrak menom aloe vera 

Na premazávanie jaziev odporúčame náš prírodný hydratačný krém s koenzýmom Q10, aloe vera a bambuckým maslom. Aloe vera obsahuje látky pomáhajúce k regenerácii tkanív a kožných buniek. Prispieva k celkovej obnove kože.

Hydratačný krém obsahuje aj bambucké maslo, ktoré zanecháva pokožku pružnú a jemnú. Vďaka voňavým prírodným siliciam z pomaranča a Ylang Ylang poskytne výživu nielen pokožke, ale aj vašim zmyslom.

Prírodný zázrak menom aloe vera

Pomôcť môže aj masáž

Okrem klasickej masáže pomocou krému si môžete dopriať tlakovú masáž. Na zahojenú jazvu tlačte prstom približne tridsať sekúnd, potom povoľte prst a presuňte ho trochu vedľa. Takýmto spôsobom postupujte po celej dĺžke jazvy. Masáži sa môžete venovať aj desať minút denne.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.