❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Ako sa starať o zdravý mikrobióm pokožky?

Ako sa starať o zdravý mikrobióm pokožky?

Rozmanitý mikrobióm pokožky plný baktérií pôsobí ako neviditeľný ochranný plášť. Problém nastáva vtedy, keď je kožná bariéra narušená. Nastupujú zlé baktérie, ktoré pokožke spôsobujú problémy. V článku sa dozviete, ako sa starať o zdravý mikrobióm kože.

Čo je mikrobióm pokožky?

Pod slovom mikrobióm si väčšina z nás predstaví črevá. Mikrobióm však označuje všetky mikroorganizmy žijúce v našom tele. Áno, aj pokožka má vlastný mikrobióm, ktorý sa vyvíja od narodenia. Iba na samotnej koži sa nachádza až 1000 druhov baktérií a 80 druhov húb. Ich zastúpenie sa odlišuje v závislosti od farby pleti, rasy, pohlavia, veku, užívania liekov, fyzickej aktivity aj zemepisnej šírky. Žiadny mikrobióm nie je rovnaký. Je absolútne unikátny ako odtlačok prsta.

Najväčšiu skupinu kožného mikrobiómu tvoria dobré baktérie. Vytvárajú akýsi neviditeľný ochranný plášť kože. Problém nastáva, keď je kožná bariéra narušená. Vtedy dochádza k premnoženiu patogénnych (zlých) baktérií. Narušená bariéra spôsobuje vznik kožných ochorení ako psoriáza, suchá pokožka, ekzém, akné či atopická dermatitída.  

Čo ovplyvňuje mikrobióm pokožky:

  • nadmerné čistenie pokožky
  • nesprávny peeling
  • nevhodná kozmetika
  • agresívna čistiaca kozmetika
  • nesprávna strava
  • fajčenie, pitie alkoholu a stres
Ako zabezpečiť zdravý mikrobióm pokožky?

Ako zabezpečiť zdravý mikrobióm pokožky?

Mikrobióm pokožky má mierne kyslé pH pohybujúce sa v rozpätí od 4,5 do 5,5. Kyslé prostredie je nepriaznivé pre patogény, ktoré v ňom neprežijú. Ako teda zabezpečiť zdravý ochranný plášť kože?

Kľúčom k zdravému mikrobiómu je rovnováha. Aby ste udržali pokožku v rovnováhe, treba sa o ňu príkladne starať. Vyhýbajte sa agresívnym peelingom a prílišnému čisteniu. Vyživujte pokožku látkami akými sú prebiotiká, esenciálne oleje, omega 6 a omega 9 mastné kyseliny. Prebiotiká vyživujú dobré baktérie a podporujú zdravý mikrobióm. Dôležitý je aj správny výber kozmetiky, ktorá udrží mikrobióm šťastný 🙂

For Men - Kozmetika pre muža​

Prírodná kozmetika je riešenie

Mikrobiómu pokožky prospieva jemné čistenie prostredníctvom šetrnej kozmetiky. Jemné prípravky na umývanie udržiavajú prirodzene kyslé prostredie pokožky. Vyskúšajte sprchové gély od NAMY, ktorých čisto prírodné zloženie rešpektuje rovnováhu pokožky. 

Sprchový gél s levanduľou navodzuje relax a rozmaznáva telo. Na obzvlášť citlivú pokožku odporúčame maximálne jemný sprchový gél s obsahom olivového oleja a vôňu damašskej ruže. Pre mužov máme v ponuke sprchový gél s grapefruitom a čiernym korením. Chcete sa príjemne osviežiť a zároveň hydratovať svoju pokožku? Vyskúšajte náš letný sprchový gél s mätou.

Nezabudnite aj na správne čistenie pleti. Stavte na čistiace prípravky, ktoré odstraňujú make-up a nečistoty bez toho, aby narušili prirodzenú rovnováhu pokožky tváre. Presne taká je naša prírodná micelárna voda s ružovou vodou a aloe vera. Obsahuje milióny účinných miciel. Ide o malé čistiace molekuly suspendované vo vode. Micely šikovne priťahujú nečistoty ako magnet. Micelárna voda zároveň uvoľňuje póry, tonizuje a zvyšuje hydratáciu pokožky.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.