❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prečo hľadať Koenzým Q10 na etiketách produktov?

Koenzým Q10

Najlepším spôsobom, ako udržať pleť mladú a sviežu, je prevencia. A tu vstupuje do sveta krásy koenzým Q10. Výhody koenzýmu Q10 pre pokožku sú úžasné vďaka silnej antioxidačnej schopnosti. Prečítajte si všetko o koenzýme Q10 a dôvody, prečo ho hľadať na etiketách produktov.

Čo je koenzým Q10? 

Koenzým Q10 je základná zložka v starostlivosti o pleť. Vo svete krásy sa nachádza už dlho a to je dôvod, prečo koenzým Q10 považujeme za základný antioxidant a jednu z najlepších zložiek proti starnutiu. Koenzým Q10 má niekoľko rôznych názvov – CoQ10 a ubichinón.

Koenzým Q10 sa prirodzene nachádza v tele a zohráva kľúčovú úlohu. V bunkách je dôležitý pre produkciu energie. Konkrétne sa používa v mitochondriách, čo z neho robí dôležitého hráča. Vedeli ste, že pomáha produkovať až 95% energie v tele? Energia sa potom používa na normálne bunkové funkcie, vrátane zdravia pokožky.

Bohužiaľ starnutie a stres spomaľujú proces tvorby koenzýmu Q10. Koenzým Q10 sa u detí začína tvoriť v nízkych hladinách, vrcholí v tínedžerskom veku a začína klesať už v 20. roku života. To je dôvod, prečo sa stáva čoraz populárnejším vo svete krásy.  Lokálna aplikácia má energizujúci, ochranný, stimulačný a omladzujúci účinok na pokožku.

Čo je koenzým Q10?

Koenzým Q10 a jeho účinky na pleť

Koenzým Q10 je vo svete krásy veľmi obľúbený vďaka jeho všestrannosti. Použitie koenzýmu Q10 poskytuje ochranu proti starnutiu, ako aj rozjasnenie tónu pleti a celkovú podporu zdravej a žiarivej pleti. 

  • Energizuje bunkovú aktivitu: CoQ10 udržiava všetky bunky aktívne a stále nabité energiou. Aktívne kožné bunky sa ľahko zbavujú toxínov a dokážu lepšie využiť živiny. Preto používanie produktu s CoQ10 vytvorí žiarivú a zdravú pleť.
  • Vyrovnáva tón pleti: Nerovnomerný odtieň pokožky a tmavé škvrny sú spôsobené príliš veľkou syntézou melanínu (pigment v koži). CoQ10 blokuje tyrozinázu, ktorá pomáha pri produkcii melanínu. Tým pomáha predchádzať hyperpigmentácii a tmavým škvrnám.
  • Stimuluje produkciu kolagénu a elastínu: Starnutím pokožka produkuje menej kolagénu a elastínu, čo spôsobuje „ochabnutú“ pokožku. CoQ10 pomáha zvýšiť produkciu kolagénu a elastínu, čo pomáha pri zvyšovaní regenerácie buniek a udržiavaní elasticity pokožky.
  • Pomáha znižovať poškodenie voľnými radikálmi: Výhodou číslo jedna pri používaní antioxidačného produktu je schopnosť chrániť pokožku pred voľnými radikálmi. Teda škodlivými molekulami, ktoré naštartujú oxidačný stres v pokožke a ten vedie k strate kolagénu. Oxidačný stres je hlavnou príčinou chronického zápalu kože. Keďže CoQ10 napomáha bunkovej aktivite, bunky sú efektívnejšie pri odstraňovaní voľných radikálov.
  • Znižuje výskyt vrások a jemných liniek: Koenzým Q10 pomáha telu produkovať kolagén a elastín, čo znižuje výskyt vrások a jemných liniek. Vďaka energii, ktorú CoQ10 poskytuje pokožke a podpore tvorby kolagénu, je ideálnou zložkou očných sér, pretože napína pokožku okolo očí a redukuje vrásky.
  • Chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi: Rovnako ako všetky ostatné antioxidanty, aj koenzým Q10 je skvelý na ochranu pokožky pred environmentálnymi stresormi, ako je znečistenie, UV svetlo a dokonca aj cigaretový dym. 
  • Znižuje poškodenie slnkom: Väčšina príznakov poškodenia slnkom je priamo spojená so syntézou kolagénu alebo hyperpigmentáciou – a vieme, že koenzým Q10 zlepšuje oboje. Extra syntéza kolagénu pomáha nahradiť akýkoľvek stratený objem pokožky, zatiaľ čo koenzým Q10 je zároveň schopný zlepšiť nerovnomerný tón pleti spôsobený nadmerným vystavením ultrafialovým lúčom.
Koenzým Q10 a jeho účinky na pleť

Najčastejšie otázky zákazníkov 

1. Pre aké typy pleti je koenzým Q10 vhodný? 

Lokálna aplikácia koenzýmu Q10 je vo všeobecnosti vhodná pre všetky typy pleti. Koenzým Q10 nemá nežiadúce účinky. Buďte však opatrní, ak máte určité kožné ochorenia. Ukázalo sa, že CoQ10 blokuje enzým známy ako tyrozináza, ktorý je nevyhnutný na tvorbu pigmentu. Jeho blokovaním môže viesť k zhoršeniu depigmentácie u tých, ktorí trpia vitiligom. 

2. Ako používať koenzým Q10 a kedy uvidím prvé výsledky pri používaní produktov s koenzýmom Q10?

Koenzým Q10 môžete použiť počas rannej aj nočnej starostlivosti o pleť. Zvyčajne uvidíte výsledky do dvoch až troch týždňov. Kľúčom k dosiahnutiu výsledkov je dodržiavanie rutiny starostlivosti o pleť a aplikácia produktov podľa pokynov na etikete. Pamätajte, že má tendenciu dobre fungovať s inými zložkami šetrnými k pokožke.

3. Môžem používať produkty s koenzýmom Q10 aj keď mám citlivú pokožku? 

Ak máte citlivú pokožku alebo ste mali v minulosti problémy s pokožkou, porozprávajte sa so svojím dermatológom skôr, ako zaradíte koenzým Q10 do svojej rutiny starostlivosti o pleť. 

4. Aký produkt s koenzýmom Q10 je najvhodnejší? 

Koenzým Q10 môžete nájsť ako zložku v širokej škále produktov starostlivosti o pleť. Najlepšie fungujú pleťové séra. Pleťové sérum stačí naniesť priamo na pokožku a jemne vmasírovať do problematického miesta. Určite zvoľte 100% prírodný koenzým Q10, ktorý je najlepší.

5. S akými produktmi môžem koenzým Q10 kombinovať? 

Pre rozžiarenie a spevnenie starnúcej pleti sa Koenzým Q10 výborne kombinuje s kyselinou hyalurónovou a Bakuchiolom. Nahliadnite do nášho komplexného sprievodcu pre vysnívanú pleť a spoznaje všetky aktívne zložky v sérach. 

Najčastejšie otázky zákazníkov

TIP od prírodnej kozmetiky NAMY 

Koenzým Q10 je jeden z najobľúbenejších produktov nielen všetkých žien, ale aj mužov. Pri dôslednom používaní má na pokožku veľmi výrazný antioxidačný a anti-aging účinok. Anti age Pleťové sérum Koenzým Q10 od NAMY chráni a posilňuje pokožku a dodáva svieži vzhľad. Čerpajte aj vy z výhod pleťového séra na vrásky vytvoreného z čistých esencií prírody a pripraveného dodať vám sebavedomie. 

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.