❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Hydroláty vyzdvihnú aromaterapiu na vyššiu úroveň

Hydroláty

Používanie hydrolátov je ako vyzdvihnutie aromaterapie na vyššiu úroveň. Hydroláty alebo kvetové, či kvetinové vody sú kolegovia esenciálnych olejov. No bezpečnejšie, ľahšie sa používajú a sú šetrné k pokožke vďaka ich dokonalej rovnováhe pH. Rovnako ako známa ružová voda, existujú aj iné kvetinové vody vyrobené zo sily rastlín. Všetky hydroláty majú skvelé využitie pre telo, pleť i vlasy.

Cesta výroby hydrolátu

Hydrolát je voda, ktorá zostala po destilácii éterických olejov. Hydrolát je známy pod pojmom „kvetová voda“. Vyrába sa rovnakým spôsobom ako esenciálny olej a zhromažďuje sa v tej istej nádobe. Hydrolát vypĺňa väčšinu nádoby, zatiaľ čo esenciálny olej je len tenučká vrstva. Kým esenciálny olej pláva na povrchu vody, malé množstvá esenciálneho oleja presakujú do vody. Kvetová voda tak získava terapeutické vlastnosti esenciálneho oleja. Olej sa potom vypustí a zostane len hydrolát.

Hydroláty sa vyrábajú destiláciou rôznych rastlinných materiálov, ako sú čerstvé listy, ovocie alebo kvety. S podobnými vlastnosťami ako esenciálne oleje sú bio hydroláty oveľa menej koncentrované a nesú krásnu ľahkú vôňu. Vďaka tomu sú ideálne na použitie v produktoch dennej starostlivosti o pleť. Môžeme povedať, že používanie hydrolátov je vyzdvihnutie aromaterapie na vyššiu úroveň. Sú bezpečnejšie ako esenciálne oleje, ľahšie sa používajú a sú šetrné k pokožke vďaka ich dokonalej rovnováhe pH. Hydroláty môžu používať ľudia so všetkými typmi pleti, dokonca aj tie najcitlivejšie. Hodia sa tehotným ženám, bábätkám, zvieratám. Skrátka ich môže  bezstarostne používať celá rodina.

V čom sa skrýva sila hydrolátov?

Počas procesu destilácie rastliny uvoľňujú kvapôčky pary, ktoré kondenzujú všetky prospešné vlastnosti rastliny do mikroskopických častíc – do hydrolátov. Sú to prírodné produkty a nemajú žiadne toxické vlastnosti. Napriek svojej jednoduchosti, je ich využitie skutočne fascinujúce, najmä ako prírodná hydratácia pleti doma. Hydroláty sa môžu používať podľa typu pleti:

  • Mastná/zmiešaná pleť: hydrolát z levandule, harmančeka, mäty, tymiánu.
  • Citlivá/suchá pleť: hydrolát z harmančeka, pomarančového kvetu, ruže damašskej, nevädze.
  • Podráždená/aknózna pleť – hydrolát z levandule, pelargónie, rozmarínu, eukalyptu, čajovníka, medovky.
  • Zrelá pleť: hydrolát z ruže, šalvie, medovky.
  • Pre mužov: hydrolát z levandule je dokonalý na upokojenie a tonizáciu pokožky po holení.

Starostlivosť o bábätká a deti: hydrolát z harmančeka, lopúcha, levandule alebo ruže sú ideálne na umývanie bábätka a čistenie tela, pričom upokojujú jemnú a podráždenú pokožku.

Ďalšie zaujímavé využitie

  • Vlasy – nastriekajte hydroláty po celom povrchu na zmäkčenie a hydratáciu vlasov. Hydroláty možno použiť ako prírodný kondicionér hneď po umytí šampónom, vďaka čomu budú vlasy hladšie a celkovo zdravšie. Okrem týchto výhod majú hydroláty príjemnú prírodnú vôňu, ktorá poslúži ako parfum na vlasy.
  • Telo – Doprajte si kvetovú vodu na celé telo alebo si po sprche naneste svoj obľúbený hydrolát ako telové mlieko. Hydroláty pomôžu hydratovať pokožku a zanechajú ju hladšiu a príjemnejšiu na dotyk. Sú úžasné na upokojenie pokožky po holení.
  • Žehlenie – niektorí ľudia dokonca pri žehlení primiešavajú svoju obľúbenú kvetinovú vodu, aby získali voňavú paru v naparovacej žehličke.

Ako si vybrať ten správny hydrolát 

Skutočne kvalitné hydroláty majú mnoho terapeutických výhod pre pokožku. Môžu byť relaxačné, upokojujúce, energizujúce alebo dokonca prospešné pre popáleniny a zápaly. Na trhu existuje množstvo hydrolátov, ktoré vyživujú pokožku a slúžia ako výborná prírodná hydratácia od hlavy až po päty. Pri výbere sa však riaďte 3 pravidlami:

  1. Urobte si prieskum a vsaďte na overenú značku, ktorá sa špecializuje na výrobu prírodných produktov a pracuje aj s esenciálnymi olejmi.
  2. Vždy kupujte hydroláty na organickej báze. Prinesú vám maximálny terapeutický prínos.
  3. Prečítajte si zloženie. Ak sa nachádza v zložení chemická látka, nekupujte tento produkt. Ide o syntetický hydrolát vytvorený v laboratóriu bez terapeutických vlastností.

TIP: Hľadáte ten správny hydrolát? Spoznajte naše 100% prírodné hydroláty vytvorené z čistých esencií prírody. Nechajte sa uniesť nádhernou príjemnou vôňou a terapeutickými vlastnosťami prírody s našimi najpredávanejšími hydrolátmi:

  1. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Harmanček rímsky – hydrolát je známy vďaka upokojujúcim vlastnostiam. Vhodný pre akýkoľvek typ pokožky.
  2. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Šalvia muškátová – hydrolát je známy vďaka čistiacim a osviežujúcim vlastnotiam. Hodí sa pri akné.
  3. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Ruža damascénska – hydrolát je známy vďaka regeneračným vlastnotiam a nádhernej ružovej vôni.
  4. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Levanduľa lekárska – hydrolát je známy vďaka hojivým a hydratačným vlastnostiam. Hodí sa po holení.
  5. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Mäta pieporná – hydrolát je známy vďaka osviežujúcim vlastnostiam a taktiež účinkom redukovať kožný maz.
  6. HYDROLÁT – 100% BIO Kvetová voda – Medovka lekárska – hydrolát je známy vďaka čistiacim a antiaging vlastnostiam. Ideálny pre zrelú pleť.

Všetky prírodné kvetové vody v našej ponuke nájdete tu.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodné hydroláty od NAMY budú pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.