❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

5 tipov pre správnu starostlivosť o očné okolie

5 tipov pre správnu starostlivosť o očné okolie

Očné okolie je najviac namáhanou časťou tváre. Veď si len predstavte, že za deň žmurknete približne 15 000-krát. Pokožka v oblasti očí je navyše o niekoľko milimetrov tenšia v porovnaní so zvyškom tváre a mimoriadne citlivá na slnečné žiarenie. Starostlivosť o očné okolie preto neberte na ľahkú váhu. Prečítajte si tipy od NAMY.

Hydratácia je základ

Predstavte si svoju pokožku ako hrozno. Ak stratí vodu, začne sa scvrkávať a objavia sa vrásky. Podobne funguje pokožka a obzvlášť očné okolie. Keďže v oblasti očí chýbajú mazové žľazy (prirodzený zvlhčovač pokožky), môže byť náchylnejšia na vysušenie. Hydratácia by teda mala byť prirodzenou súčasťou starostlivosti o očné okolie.

Pokožka v oblasti očí je veľmi tenká a citlivá. Vyhnite sa preto bežnému hydratačnému krému, ktorý by mohol okolie očí zbytočne podráždiť. Siahnite radšej po špeciálnom očnom kréme. Kvalitný očný krém obsahuje zložky priateľské k citlivej pleti a pomôže redukovať tvorbu vrások.

Čo pomáha na tmavé kruhy pod očami?

Hyperpigmentáciu môže spôsobiť genetická predispozícia, škodlivé UV žiarenie alebo nadmerná tvorba melanínu. Riešenie spočíva v odbornej aplikácii kyseliny hyalurónovej priamo do pokožky alebo vo výbere správnej kozmetiky s ingredienciami so zosvetľujúcimi účinkami.

Pohľadajte kvalitné očné sérum alebo očný krém s obsahom zložiek ako kyselina hyalurónová, vitamín C, niacínamid (vitamín B3) a hydrolát z damašskej ruže. Vitamín C pomôže rozjasniť pokožku a chráni ju pred poškodením. Niacínamid je všestranný pomocník so zázračnými účinkami na pokožku. Znižuje vplyv poškodenia z vonkajšieho prostredia a zlepšuje kožnú bariéru. Má preukázateľné rozjasňujúce účinky. Pomáha redukovať tmavé škvrny na pleti.

Extra tip od NAMY: Nezabúdajte na správnu životosprávu, ktorá je základom pre starostlivosť o očné okolie a zdravú pleť.

Čo pomáha na tmavé kruhy pod očami?

Ako si poradiť s opuchmi? 

Príčinou opuchov pod očami je prirodzené starnutie pleti, nedostatok spánku, alergie či hromadenie tekutiny v pokožke počas noci. Počas dňa nahromadenú tekutinu odvádzajú lymfatické kapiláry. Cievy môžu časom ochabovať a v pokožke sa začne hromadiť tekutina.  

Na opuchy pod očami odporúčame zvoliť očné krémy s obsahom prísad, ktoré sťahujú krvné cievy a zlepšujú krvný obeh. Kofeín pomáha spevniť postihnutú oblasť a stiahnuť krvné cievy, aby boli menej nápadné. Proti opuchom sú dôležité aj antioxidanty ako vitamín C, K a E, aloe vera a extrakt zo zeleného čaju. Vyskúšajte napríklad očný krém od NAMY na kruhy a opuchy pod očami s obsahom kofeínu, hydrolátu z damašskej ruže a pupalkového oleja s vitamínom E.

Riešením na opuchy pod očami môže byť aj masáž tváre s cieľom stimulovať mikrocirkuláciu. Krátka masáž pomáha zlepšiť prietok krvi a bojovať s napuchnutými očami. 

Extra tip od NAMY: Medzi overené tipy na opuchy pod očami patrí dostatok spánku a pitie dostatočného množstva vody.

Ach, tie vrásky

Vrásky v očnej oblasti nastupujú zvyčajne ako prvé a patria medzi najčastejšie. Je to kvôli tomu, že pokožka okolo očí je veľmi krehká a neustále namáhaná mimikou. Na vrásky pomôže dôsledná starostlivosť, pravidelná hydratácia, kvalitný spánok a účinná kozmetika.

Siahnite po prírodných produktoch s obsahom kyseliny hyalurónovej, bakuchiolu a koenzýmu Q10, ktoré stimulujú produkciu kolagénu.   

Extra tip od NAMY: Citlivá pokožka v oblasti očí si zaslúži obzvlášť silnú ochranu pred škodlivým slnečným žiarením. Stavte na ochranný krém s vysokým SPF 50+ v kombinácii so slnečnými okuliarmi.

Vrásky okolo očí

Očný krém alebo očné sérum?

Očné krémy sa väčšinou vyrábajú na báze olejov, tým pádom sú mastnejšie a hutnejšie. V porovnaní s očnými sérami sú ale menej koncentrované. Očné séra vznikajú na báze vody a vyznačujú vysokou koncentráciou účinných látok. Vodu často v zložení sprevádza kyselina hyalurónová a hydroláty z ruže či levandule. Ideálne je kombinovať očný krém a očné sérum. V každom prípade stavte na prírodnú kozmetiku. 

Extra tip od NAMY: Pri odličovaní aj nanášaní kozmetických produktov na pokožku okolo očí buďte vždy jemný. Zvýšený tlak môže na jemnej pokožke spôsobiť jemné vrásky.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.