❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Soľ nad zlato? Pri soliach do kúpeľa to platí dvojnásobne

Soľ nad zlato

Zrelaxovať pri dlhom horúcom kúpeli je jedným z najväčších pôžitkov života. Pridanie rozmaznávajúcich produktov môže rýchlo premeniť skromnú vaňu na rajský kúpeľný zážitok. A tu prichádzajú na scénu soli do kúpeľa. Kúpeľ v slanej vode je pre mnohých ľudí nádherným rituálom. Rituálom, kedy si vyhradíte chvíľku len pre seba. Aj štúdie ukazujú, že príslovie “soľ nad zlato” má niečo do seba. Ide o látku s obrovským potenciálom vyživovať každú bunku nášho tela. Rozdrvené minerály soli rozpustené vo vode ponúkajú celý rad výhod – od boja proti stresu a únave, po zmiernenie zápalov, upokojenie infekcií a detoxikáciu pokožky. 

Príslovie “Soľ nad zlato” platí pri soliach do kúpeľa dvojnásobne

Soli do kúpeľa sú jedným z najprirodzenejších, upokojujúcich a lacných spôsobov, ako rozmaznávať a liečiť ľudské telo. Preto ich ľudia milujú. Pravidelný slaný kúpeľ môže zlepšiť vašu pokožku a priniesť ďalšie benefity. Morská, himalájska aj epsomská soľ obsahujú množstvo minerálov, ktoré sa vstrebávajú len veľmi málo z potravy, preto je slaný kúpeľ ideálnym spôsobom ich doplnenia. Ide najmä o tieto minerály:

  • Horčík: napomáha spánku a relaxácii, podporuje rýchle hojenie kožného tkaniva.
  • Bromid: upokojuje pokožku, uvoľňuje svaly tela a upokojuje nervy.
  • Chlorid: kombinuje sa s vodíkom v žalúdku, aby sa kyselina chlorovodíková stala silným tráviacim enzýmom.
  • Sodík: zmierňuje stuhnutosť a svalové kŕče. Pomáha bunkám udržiavať výživu a vylučovať odpad.
  • Vápnik: esenciálny minerál, o ktorom je známe, že posilňuje kosti, zuby a bunkové membrány. Tiež čistí póry.
  • Draslík: pomáha vyrovnávať vlhkosť v pokožke a tele, pomáha znižovať zadržiavanie vody a vyživuje bunky. Tiež reguluje nervový systém.
  • Jód: dôležitý pre správnu funkciu štítnej žľazy a napomáha látkovej výmene.
  • Síra: prírodný dezinfekčný a detoxikačný prostriedok, pretože spolupracuje s pečeňou a zbavuje telo toxínov.
  • Zinok: o zinku je známe, že pri lokálnej aplikácii posilňuje imunitný systém.
Soľ do kúpeľa

Aká soľ do kúpeľa je pre mňa tá pravá?

Morská soľ do kúpeľa a účinky

Ak vás trápia bolesti kĺbov či svalov, morská soľ je ideálna. Vďaka kombinácii liečivých minerálov je mimoriadne účinná pri reumatickej artritíde. Hlavné tromfy morskej soli sú: 

  • Zmierňuje prejavy reumatickej artritídy – morská soľ je známa tým, že pomáha pri reumatickej artritíde. Štúdie v Nemecku a Izraeli dokázali, že kúpanie v 2% roztoku morskej soli môže priniesť rýchle zlepšenie pacientom trpiacim artritídou.
  • Odstraňuje stres a nespavosť – staré dobré kúpanie v morskej soli (odporúčame viac ako 20 minút) je vynikajúci spôsob, ako dosiahnuť hlbokú relaxáciu. 
  • Pomáha pri bolesti svalov – minerály v morskej soli zlepšujú krvný obeh, ktorý znižuje zápal a podporuje uvoľnenie svalov – je to hlavne kvôli draslíku a bromidu v soli.
  • Ponúka dobré výsledky pri autizme – rodičia detí s autizmom si veľmi chvália účinky morskej soli. Je to kvôli obsahu síry a horčíka, ktoré pomáhajú telu zrelaxovať a podporujú vnútorný pokoj.
Morská soľ do kúpeľa

Himalájska soľ do kúpeľa a účinky

Jednou z najobľúbenejších možností vo svete solí je krásne ružová – himalájska soľ. Účinky himalájskej soli oceníte, ak je vaše telo v strese. Pôsobí aj proti elektromagnetickej energii, ktorú absorbujeme z moderných zariadení. Hlavné tromfy himalájskej soli sú: 

  • Zlepšuje kvalitu pokožky – o himalájskej soli sa hovorí, že čistí póry a robí pokožku hladšou a pružnejšou.
  • Zmierňuje zápalové problémy pokožky – podobne ako morská soľ, aj himalájska soľ priaznivo vplýva na bežné kožné problémy, ako je suchá koža, psoriáza a akné, ako aj hojenie vyrážok, pľuzgiere a uštipnutie hmyzom.
  • Zbavuje telo svalových kŕčov a bolesti – kúpeľ v teplej slanej vode môže utíšiť kŕče a bolesti. Minerály ružovej soli zlepšujú krvný obeh. Je zaujímavé, že himalájska soľ zmierňuje symptómy PMS.
  • Zlepšuje spánok a znižuje stres – kúpanie v teplej, slanej vode je vynikajúci spôsob, ako dosiahnuť hlbokú relaxáciu. Kombinácia tepla a himalájskej soli pomáha odbúravať stres, upokojuje myseľ a vyrovnáva emócie. Relaxačné riešenie, ktoré je lacnejšie ako masáž.
Himalájska soľ do kúpeľa

Epsomská soľ do kúpeľa a účinky

Epsomská soľ má veľký prínos pre myseľ a bolestivé svaly. Je obzvlášť dobrým detoxikátorom rôznych toxínov. Odporúča sa aj na odbúranie liekov. Hlavné tromfy epsomskej soli sú:

  • Zmierni stres a uvoľní telo – horčík po vstrebaní pokožkou produkuje serotonín, chemikáliu na zlepšenie nálady v tele, ktorá vytvára pocit pokoja a relaxácie. Okrem toho je horčík spojený s energiou vytváranou v bunkách. Pravidelný kúpeľ v epsomskej soli vám pomôže cítiť sa lepšie a získať viac energie.
  • Uvoľňuje bolesti a svalové kŕče – existuje veľa športovcov, ktorí nedajú dopustiť na pravidelný kúpeľ v epsomskej soli, aby znížili bolesť svalov a podporili zotavenie.
  • Odstraňuje toxíny z tela – O síranoch v epsomskej soli sa tvrdí, že majú detoxikačný účinok na telo (prostredníctvom odplavovania toxínov a ťažkých kovov z pokožky). Epsomská soľ pôsobí na nervovú funkciu tým, že podporuje správnu reguláciu elektrolytov. Tiež podporuje detoxikáciu liekov, ktoré zostali v tele po operácii.
Epsomská soľ do kúpeľa

Ako používať soľ do kúpeľa a vyťažiť z nej maximum

Kúpanie v slanej vode je príjemné, výživné a účinné. Pri správnom používaní sú soli do kúpeľa 100% bezpečné a nevyvolávajú žiadne vedľajšie účinky. Naplňte si vaňu veľkým množstvom teplej vody a pridajte cca 100 g (2 hrste) vami zvolenej soli a opakujte dvakrát až trikrát týždenne, aby ste dosiahli maximálne výsledky. V kúpeli odporúčame relaxovať aspoň 15 až 30 minút, pokojne aj dlhšie. 

TIP: Soľ nie je liečivá len pre telo, ale je rovnako prospešná pre duševnú pohodu. Nekúpte sa preto, že to potrebujete, ale preto, že to chcete. Doprajte si regeneračné vlastnosti solí do kúpeľa, doladené liečivými bylinkami, esenciálnymi olejmi a ďalšími rozmaznávajúcimi zložkami od prírodnej kozmetiky NAMY:

  1. SOĽ NAD ZLATO – ANTISTRESS – prírodný, relaxačný soľný kúpeľ s epsomskou, himalájskou a morskou soľou. Zloženie je doladené olejom z hroznových jadierok, siliciu damašskej ruže, santalu a kadidla. Odporúčame na odstránenie stresu.
  2. SOĽ NAD ZLATO – Happy Feet – prírodný, relaxačný, bylinkový soľný kúpeľ s morskou soľou, kakaovým maslom, šalviovou a teatree silicou. Odporúčame pre kúpeľ, regeneráciu a uvoľnenie nôh.
  3. SOĽ NAD ZLATO – Unavené svaly – prírodná, relaxačná, bylinková soľná zmes na prípravu relaxačného kúpeľa s obsahom morskej soli, kakaového masla a s rozmarínovou a eukalyptovou silicou. Odporúčame ako soľ do kúpeľa na uvoľnenie svalov.
  4. SOĽ NAD ZLATO – Slnečné leto – prírodná, relaxačná, bylinková soľná zmes na prípravu relaxačného kúpeľa s obsahom morskej soli, kakaového masla a pomarančovou silicou. Odporúčame pre uvoľnenie a zároveň dodanie energie.
  5. SOĽ NAD ZLATO – Dokonalé uvoľnenie – prírodná, relaxačná, bylinková soľná zmes na prípravu relaxačného kúpeľa s obsahom morskej soli, kakaového masla, harmančeka, levanduľe a ruže. Odporúčame pre celkové uvoľnenie a pokojný spánok.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácii a prírodné soli do kúpeľa od NAMY budú pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.