❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Šetrná intímna hygiena: Stavte na prírodnú kozmetiku

Šetrná intímna hygiena: Stavte na prírodnú kozmetiku

Dámska intímna hygiena si zaslúži špeciálnu pozornosť. Ak sa chcete v intímnej oblasti cítiť sviežo, stavte na prírodnú kozmetiku. Šetrne čistí a zároveň udržiava optimálne pH vaginálnej flóry.

Menej je viac

Je prirodzené, že sa „tam dole” chcete cítiť sviežo. Netreba to však prehánať s intenzívnym umývaním. Zdravá vaginálna flóra má úžasnú superschopnosť – je samočistiaca. Úplne stačí umývať intímnu oblasť raz denne teplou vodou.

Vyhnite sa agresívnej kozmetike

O črevnom mikrobióme sme počuli veľakrát. Vedeli ste však, že aj intímna oblasť má svoj vlastný mikrobióm s miliónmi baktérií? Baktérie nie sú vždy zlé. Poznáme aj priateľské baktérie, ktoré pomáhajú predchádzať infekciám.

Intímna oblasť má mierne kyslé prostredie, ktoré je pre škodlivé mikroorganizmy nehostinné. Bežné sprchovacie gély majú príliš vysokú hodnotu pH a poškodzujú kyslý povlak v intímnej oblasti. Preto môže dôjsť k tvorbe neželaných bakteriálnych infekcií. Agresívna kozmetika s obsahom parfumov narúša prirodzenú rovnováhu. Kľúčom k udržaniu zdravej vaginálnej flóry sú dve písmená – pH.

Aké je normálne vaginálne pH?

Aké je normálne vaginálne pH?

Vráťme sa na chvíľu na hodiny chémie. Stupnica pH meria kyslosť alebo zásaditosť látky na škále od 0 do 14. Čím nižšie číslo, tým je látka kyslejšia. Látka ako napríklad voda je neutrálna a má pH 7. Zdravá vaginálna flóra by mala mať pH v rozmedzí od 3,8 do 4,5, teda ľahko kyslé.

Ak má organizmus dostatok dobrých baktérií zvaných laktobacily, dokáže produkovať látky ako kyselina mliečna. To vytvára želané kyslé prostredie brániace vzniku zlých baktérií.

Kedy pH nie je v poriadku?

Ak pociťujete nepríjmené príznaky ako nezvyčajný výtok, svrbenie alebo pálenie, tak vaše vaginálne pH je pravdepodobne v nerovnováhe. Nepríjemné problémy netreba podceňovať. Neliečené infekcie môžu spôsobiť dlhodobé zdravotné následky, dokonca neplodnosť.

Zdravá intímna hygiena

Stavte na prírodnú kozmetiku

Pre udržanie zdravej vaginálnej mikroflóry stavte na sprchovanie s jemnými ošetrujúcimi produktmi. Prírodná intímna kozmetika podporuje prirodzenú hodnotu pH. V prípravkoch hľadajte kyselinu hyalurónovú s hydratačnými účinkami. Kyselina mliečna spolu s kyselinou boritou sa zase postarajú o vyvážené pH. Dôležité je aj aloe vera a vitamín E, ktoré znižujú začervenanie. 

Jemná sprchová pena od NAMY pomáha pri šetrnej hygiene intímnych oblastí a zanecháva pocit sviežosti a upokojenia. Zároveň zaisťuje hydratáciu. Neobsahuje parfumy, ktoré by mohli zbytočne podráždiť pokožku. Odporúčame ju aplikovať na ženské partie počas sprchovania a dôkladne opláchnuť.    

Zdravá intímna hygiena – krátke tipy na záver

  • pravidelne meňte uterák (najmenej raz za týždeň)
  • intímnu oblasť po umytí len jemne osušte
  • vždy sa utierajte spredu dozadu, aby ste predišli šíreniu baktérií
  • investuje do kvalitných probiotík
  • noste priedušnú bavlnenú spodnú bielizeň
  • nezabudnite na pravidelné prehliadky u gynekológa

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.