Doprava zadarmo pre všetky objednávky nad 49 EUR

Doprava zadarmo pre objednávky nad 49 EUR

Čo je psoriáza a ako zmierniť jej príznaky?

Čo je psoriáza?

Psoriáza dokáže poriadne skomplikovať život. Aj keď sa nedá úplne vyliečiť, dobrou správou je, že môžeme zmierniť niektoré prejavy. Pomáha pobyt pri mori, kvalitné oblečenie či prírodná kozmetika. V článku sa dozviete, ako môžete výberom správnej kozmetiky tlmiť psoriázu.

Čo je psoriáza?

Psoriáza je chronické zápalové ochorenie kože, kedy sa pokožka regeneruje až 7-krát rýchlejšie ako pokožka zdravých ľudí. Normálne sa pokožka obnovuje každých 28 dní, pri psoriáze je to každé 3-4 dni. Bunky sa hromadia na povrchu a vznikajú hrubé začervenané ložiská s bielymi šupinami. Najčastejšie sa objavujú v oblastiach, ktoré sú vystavené treniu ako kolená, lakte či brucho. Môže vzniknúť aj na nohách, hlave či nechtoch.

Ide o dedičné alebo genetické ochorenie. Môže sa objaviť v akomkoľvek veku (často v dospelosti). Psoriáza má tendenciu vzplanúť najmä v období stresu.

Najčastejšie príčiny vzplanutia psoriázy:

  • nadmerný stres, prepracovanie, traumatická udalosť
  • nezdravý životný štýl
  • oblečenie vyvolávajúce trenie
  • niektoré lieky
  • infekcie hrdla či nosa
  • poranenie pokožky alebo tetovanie

Správna kozmetika je základ

Medzi sprievodné príznaky psoriázy patrí svrbenie, podráždenie, bolesť, opuch a mimoriadne suchá pokožka. Zlou správou je, že psoriáza sa nedá 100% vyliečiť. Môžeme však tlmiť jej prejavy. Ťažké formy ochorenia lieči špecialista predpísaním vhodných liekov alebo biologickou liečbou.

Jedno je isté, pri psoriáze je potrebné venovať špeciálnu pozornosť produktom, ktoré používate vo svojej kozmetickej rutine. Na bežnú kozmetiku preplnenú umelými parfumami rovno zabudnite. Pokožku by zbytočne podráždila a vysušila. Stavte na prírodné produkty so schopnosťou hydratovať, redukovať zápal a liečiť.

Správna prírodná kozmetika je základ

Dôležitá je hydratácia

Suché ložiská je potrebné dôkladne hydratovať krémami na mimoriadne citlivú a suchú pokožku. Ideálne sú naturálne hydratačné krémy. Vyskúšajte dermálne krémy NAMYDERM s vysokým obsahom madľového oleja a macerátu harmančeka v BIO slnečnicovom oleji, ktoré zabezpečujú dôkladné premastenie pokožky.

Krémy obsahujú ingrediencie, ktoré sa postarajú o perfektnú hydratáciu z prírody – bambucké maslo, kakaové maslo, madľový olej, macerát harmančeka v BIO slnečnicovom oleji, vitamín E. Vitamín E je silný antioxidant zabraňujúci poškodeniu buniek. Má protizápalový účinok a podporuje hojenie ložísk.

Doprajte si relaxačný kúpeľ

Psoriázu môže zlepšiť aj pobyt pri mori. Kúpanie v morskej vode, bezstresové obdobie a slnečné lúče majú blahodárne účinky na ľudí so psoriázou. Nezabudnite však na ochranu pred UV žiarením.

Za úľavou od psoriázy nemusíte hneď cestovať do prímorskej destinácie. Pomôcť môže aj obyčajný relaxačný kúpeľ s himalájskou soľou. Himalájska soľ má úžasnú schopnosť zmierňovať zápalové prejavy pokožky. Priaznivo pôsobí na akné, psoriázu a suchú pokožku.

Psoriáza vo vlasoch

Psoriáza vo vlasoch

Psoriázou vo vlasoch trpí až 50% ľudí so psoriázou. Prejavuje sa nepríjemným svrbením a lupinami. Čo pomáha? Snažte sa neškriabať. Pokožku by ste si mohli viac podráždiť a zaniesť do nej infekciu. Vyhnite sa tiež agresívnym vlasovým prípravkom a stavte na jemnú a šetrnú kozmetiku.

A čo zvyšok tela?

Pri psoriáze stavte na šetrné sprchové gély a mydlá s neutrálnym pH.

Po sprchovaní vyskúšajte prírodné dermálne mlieko DERMAL L s vysokým obsahom macerátu harmančeka v BIO slnečnicovom oleji, madľového oleja a BIO hydrolátu harmančeka rímskeho, ktoré zabezpečujú dôkladné hydratovanie pokožky.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články