❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prírodná ochrana pred slnkom: Čo naozaj funguje?

Prírodná ochrana pred slnkom: Čo naozaj funguje?

Pokožka predstavuje najväčší orgán ľudského tela. Preto by sme sa o ňu mali ukážkovo starať. Pri ochrane pred UV žiarením zvoľte prírodnú cestu. Poďakuje sa vám telo aj životné prostredie.

Stavte na prírodné opaľovacie krémy

V obchodoch nájdete celý rad prostriedkov na opaľovanie – krémy, spreje, oleje či mlieka. Len niektoré z nich sa môžu pochváliť prírodným zložením bez chemických filtrov. Ak túžite po prírodnej ochrane, hľadajte opaľovacie krémy s obsahom minerálneho slnečného filtra.

Prírodné opaľovacie krémy obsahujú iba rastlinné látky a takmer všetky sú vegánske. Neobsahujú umelé vône ani mikroplasty. Ukážkovo sa tak staráte nielen o pokožku, ale aj životné prostredie. Výborne sadnú ľuďom s citlivou pokožkou, alergiami alebo akné.   

Zaraďte do jedálnička potraviny bohaté na antioxidanty

Potraviny bohaté na antioxidanty majú superschopnosť pôsobiť ako prirodzená ochrana pred UV žiarením. Antioxidanty majú fotoprotektívne účinky. Znamená to, že zabraňujú oxidačnému poškodeniu pokožky slnkom a znižujú zápal kožných buniek.

Významným antioxidantom je vitamín C. Potraviny s vysokým obsahom vitamínu C by sme mali (najmä v lete) konzumovať na dennej báze. Zaraďte do jedálnička paradajky, papriku, ružičkový kel, karfiol, sladké zemiaky, zelený čaj či kapustu.

Ďalším dôležitým antioxidantom sú karotenoidy. Medzi najbežnejšie patria alfa karotén, beta karotén, luteín či lykopén. Veľa karotenoidov nájdete napríklad v batatoch, pomarančoch, mrkve, vodnom melóne či špenáte.

Zaraďte do jedálnička potraviny bohaté na antioxidanty

Vyskúšajte kozmetiku s obsahom prírodných olejov

Prírodné za studena lisované oleje majú prirodzený ochranný faktor SPF. V lete by preto nemali chýbať vo vašej kozmetickej rutine. Výborným pomocníkom je napríklad kokosový olej, mrkvový olej či malinový olej. Malinový olej má prirodzený UV faktor s SPF od 30 do 50. Hravo ochráni pokožku pred slnkom. Olej z malinových semien nájdete v našom dennom pleťovom kréme

Mrkvový olej prirodzene chráni pokožku pred slnkom a bežne sa pridáva do opaľovacích krémov. Vyskúšajte náš hydratačný krém s mrkvovým olejom.

Ideálny parťák na leto je sérum s obsahom silného antioxidantu bakuchiolu. Navyše obsahuje olej z hroznových jadierok s prirodzeným ochranným faktorom SPF 3-4.

Vyskúšajte kozmetiku s obsahom prírodných olejov

Ochrana pred slnkom – rýchle tipy od NAMY

  • Vyhýbajte sa pobytu na slniečku v čase od jedenástej do pätnástej hodiny. Hodnota UV žiarenia je vtedy najvyššia. Radšej si dajte obed či kávičku v tieni.
  • Chráňte pokožku oblečením. Nezabudnite na pokrývku hlavy, slnečné okuliare s UV filtrom či bavlnené tričko.
  • Dbajte na pravidelný pitný režim.
  • Trochu slnka bez použitia opaľovacieho krému nezaškodí. Pokožka potrebuje priame slnečné žiarenie na produkciu vitamínu D. Odporúčame však len 10 až 30 minút pobytu na slnku denne bez ochrany.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.