❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prírodná kozmetika – záchrana budúcnosti?

Prírodná kozmetika - záchrana budúcnosti?

Určite ste sa už stretli s pojmom slovenská prírodná kozmetika alebo prírodná kozmetika zo Slovenska. Záujem o prírodnú kozmetiku začína byť čoraz väčší a na základe skúsenosti si dovolíme povedať, že každý kto okúsi čaro esencií z prírody, sa už k inej kozmetike nevráti. A navyše, ak je prírodná kozmetika vyrábaná lokálne na Slovensku, tak podporíte lokálny trh a menej zaťžíte prírodu.

V článku rozoberieme 5 faktov zo sveta prírodnej kozmetiky. Stavíme sa, že budete veľmi prekvapení.

1. Pri prírodnej kozmetike platí, že menej je niekedy viac 

Veľa ľudí si myslí, že čím viac zložiek sa v produkte nachádza, tým lepšie bude pôsobiť. Nemusí to byť vždy pravda. Ak sa v produkte používajú aktívne rastlinné zložky – teda skutočne silné esencie z prírody, ako je napríklad CBD, budete prekvapení silou len pár zložiek nachádzajúcich sa v danom produkte. Vo svete krásy je vďaka aktívnym zložkám veľmi obľúbená najmä prírodná kozmetika na tvár a prírodná vlasová kozmetika, ktorá preukazuje silné účinky.

Aktívne zložky v prírodnej kozmetike

2. Najvoňavejšia kozmetika 

Vôňa má oveľa väčší význam, než si myslíte. A prírodná kozmetika bude voňať naozaj každému. Prečo? Ide o našu prirodzenosť, náš prirodzený inštinkt rozoznávať dobré veci. Ak budete používať prírodnú kozmetiku dlhšie, budete si ju čím ďalej tým viac užívať. Budete sa tešiť na každý rituál, a to nielen pri starostlivosti o pleť. Zmena kozmetiky za prírodnú je, ako keby ste zmenili pracovné prostredie z klimatizovanej kancelárie za čerstvý les. Konečne vám dovolí nadýchnuť sa, užívať si život. Prírodná kozmetika je životný štýl, ktorého sa už tak ľahko nevzdáte. Prebúdza v nás lásku k sebe aj k prírode, preto jej čaru najčastejšie podliehajú ľudia, ktorí majú k prírode a k udržateľnosti veľmi blízko.

Najvoňavejšia prírodná kozmetika

3. Aj planéta sa poďakuje 

Tak ako napríklad čučoriedky chutia najlepšie čerstvo odtrhnuté z kríka a nie dovážané v supermarketoch, tak aj kozmetika získava najväčšie čaro, ak je vyrábaná lokálne, v našich končinách a so silou našich byliniek. Prečo? Je to tak isto prirodzenosť tela, ktoré je zvyknuté dostávať to, čo sa nachádza v jeho prostredí. Ďalšou výhodou je, že prírodné zložky sa v prírode rýchlo rozkladajú, čím znižujú znečistenie životného prostredia. Napríklad mikročastice nachádzajúce sa v syntetických výrobkoch sa po vstupe do vodných zdrojov nerozkladajú, ale hromadia toxické látky na povrchu a ryby žijúce v týchto vodách jedia toxický kal. Navyše, ak podporíte prírodnú lokálnu značku, podporíte tým svoju krajinu, nie zbytočné dovážanie kozmetiky z cudzích krajín s obrovskou uhlíkovou stopou. Veľa slovenských značiek používa sklenené, papierové alebo recyklovateľné obaly a dokonca má možnosť vrátiť obal produktu, ktorý sa pri výrobe znovu použije. Skvelé, však?

Planéta sa vám poďakuje

4. Zdravie na prvom mieste

Prírodná kozmetika vie byť v oblasti zdravého životného štýlu veľkým prínosom. Pokožka je najväčší orgán v našom tele a vstrebáva všetko, čo na ňu dáme. Bolo vedecky dokázané, že parabény, ktoré sa často používajú ako konzervačné látky v syntetickej kozmetike, sa viažu na estrogénové receptory a poškodzujú endokrinný systém. Parabény sa pozorovali aj v ľudskom materskom mlieku. Látky pochádzajúce z chemickej syntézy vždy obsahujú rôzne nečistoty, ako sú napríklad vedľajšie produkty pri výrobe a stopy rozpúšťadiel a činidiel. Niektoré agresívne zložky v bežných kozmetických produktoch sú škodlivé aj pre vyvíjajúci sa plod v tele matky. Zato prírodná kozmetika je úplne bezpečná, rozmaznáva telo i zmysly, vyživuje aj tú najcitlivejšiu pokožku, vrátane detí a bábätiek.

Zdravie na prvom mieste

5. Prekvapujúca vysoká účinnosť

Hovorí sa, že prírodné produkty sú slabšie. Je to naozaj pravda? Synteticky vytvorené produkty môžu byť skutočne silnejšie, až agresívnejšie. Napriek tomu telo oveľa rýchlejšie príjme to, čo mu je prirodzené, čo považuje za vlastné. Preto majú prírodné produkty aj napriek tomu, že sú skutočne vytvorené len z esencií prírody, veľmi vysokú účinnosť pri vstrebávaní a následnom pôsobení. Napríklad prírodný vitamín E v správnej molekulárnej forme sa extrahuje z pšeničných klíčkov alebo sójových bôbov bez GMO a je pokožkou oveľa lepšie prijatý. Zatiaľ čo chemicky syntetizovaný vitamín E vždy obsahuje neprirodzené molekuly pre pokožku.

Vysoká účinnosť prírodnej kozmetiky

TIP: NAMY – zdravá kozmetika z prírody® je slovenská značka ručne vyrábaných prírodných mydiel a kozmetiky, vďaka ktorej sa naučíte rozmaznávať svoje telo. Všetky produkty sme vyladili do unikátnych receptúr z najkvalitnejších prírodných surovín. Môžete sa tešiť na 100% čisté esencie z prírody. Vhodné pre vegánov a všetkých ľudí, ktorí chcú urobiť pre svet niečo viac. Celú ponuku od NAMY si môžete pozrieť tu. 

Čítajte tiež: Aktívne zložky v sérach – komplexný sprievodca pre vysnívanú pleť

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý štýl životný štýl. Napriek tomu veríme, že prírodné produkty od NAMY budú pre vás tou správnou voľbou a skutočne si vás získajú. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.