❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prečo je prírodná kozmetika v tehotenstve tiež dôležitá?

Prečo je prírodná kozmetika dôležitá aj v tehotenstve?

Pokožka v tehotenstve je prirodzene citlivejšia. Môže sa objaviť akné, hyperpigmentácia, začervenanie alebo svrbenie. Niektorým budúcim mamičkám zrazu začnú robiť zle kozmetické produkty, ktoré dovtedy bežne používali. Riešením je prírodná kozmetika.

Pokožka je v tehotenstve oveľa citlivejšia

Telo prechádza v tehotenstve množstvom zmien. Pokožka nie je výnimkou. Kvôli hormonálnym zmenám vás môže (nepríjemne) prekvapiť akné, strie, pigmentové škvrny, ekzém, svrbenie, začervenanie či mimoriadne suchá pokožka. Pomôcť môže návšteva dermatológa a výber vhodných kozmetických produktov. Prírodná kozmetika je správna voľba aj pre mamičky aj dieťatko v brušku. 

Pokožka absorbuje všetko, čo na ňu nanesiete

Väčšinu kozmetických produktov nanášame priamo na pokožku. Nebezpečné látky obsiahnuté v bežnej kozmetike prechádzajú epidermálnou bariérou do spodnej vrstvy pokožky (dermis). To môže nepriaznivo ovplyvniť zdravie mamičky aj vývoj plodu. Vyhnite sa preto konvenčnej kozmetike s obsahom parabénov, ftalátov, farbív, parfumov, olova, retinoidov či kyseliny salicylovej.

Rozmaznávajte pokožku bezpečnou a šetrnou kozmetikou. Prírodná kozmetika obsahuje len šetrné prísady priateľské pre telo a prírodu. Namiesto parfumov obsahuje esenciálne oleje (v malých koncentráciách) a výťažky z bylín. Rastlinné oleje pokožku perfektne vyživia a dodajú potrebnú vlahu.

Pokožka je v tehotenstve oveľa citlivejšia

Retinoidy odložte bokom

Vplyvom hormonálnych zmien sa môže zvýšiť produkcia kožného mazu, následne sa upchávajú póry a vzniká akné. Siahnite po kozmetike, ktorá dokáže regulovať tvorbu kožného mazu prírodnou cestou. Počas tehotenstva sa vyhnite prípravkom s obsahom retinolu a kyseliny salicylovej. Použitie retinolu môže zapríčiniť vysoké hladiny vitamínu A v tele a poškodiť plod.

Vhodným riešením môžu byť kozmetické produkty s obsahom bakuchiolu. Ide o extrakt z listov a semien purpurovo kvitnúcej rastlinky Psoarela corylifolia. Bakuchiol je na rozdiel od agresívneho retinolu šetrný k pokožke. Má silné antibakteriálne účinky, takže hravo zatočí s akné. Zároveň zlepšuje hyperpigmentáciu, odstraňuje škvrny a zjednocuje tón pokožky, čo padne počas tehotenstva určite vhod. Objavte napríklad pleťové sérum s obsahom bakuchiolu od NAMY. 

Prírodnou cestou proti striám 

Ženské telo má úžasnú superschopnosť prispôsobiť sa zmenám. S rastúcim bábätkom v brušku sa pokožka napína a rozťahuje. Keď sa už nevie ďalej prispôsobiť, naruší sa jej štruktúra a vznikajú malé jazvičky – strie.

Kvalitný hydratačný krém dodá namáhanej pokožke potrebnú hydratáciu a pružnosť. Vyskúšajte napríklad naše telové mlieko s obsahom levandule. Jemnými krúživými pohybmi ho vmasírujte do pokožky. Sila prírodných zložiek sa postará aj o najcitlivejšiu kožu. Vhodnou voľbou sú aj hydratačné krémy a prípravky s obsahom bambuckého masla, aloe vera a vitamínu E.

Prírodnou cestou proti striám

Bezpečný pobyt na slnku

Ochrana proti slnku je počas tehotenstva ešte dôležitejšia. So zvýšenými hladinami estrogénu je totiž pokožka viac náchylná na tmavú hyperpigmentáciu (melazmu). Chráňte sa krémami s SPF 50+, nezabudnite na pokrývku hlavy a nevystavujte tvár priamemu slnku. Zabránite vzniku tmavých škvŕn, ktoré sa ťažko odstraňujú.

Odporúčame siahnuť po kozmetike s prirodzeným obsahom SPF. UV faktor s SPF od 30 do 50 má napríklad malinový olej, ktorý nájdete v našom dennom pleťovom kréme. Výborný parťák na leto je aj mrkvový olej alebo olej z hroznových jadierok. Viac o prírodnej ochrane pred slnkom sa dozviete v našom článku.   

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.