❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prírodná kozmetika pre mužov: Všetko, čo potrebujete vedieť

Prírodná kozmetika pre mužov

Zdravá a svieža pokožka je základ moderného muža. Do popredia sa čoraz viac dostáva prírodná kozmetika pre mužov. Poradí si s problémami ako akné, podráždenie či vrásky. Ako má vyzerať prírodná starostlivosť o mužskú pokožku sa dozviete v článku.

Ženská verzus mužská pokožka

Mužská pokožka sa od ženskej diametrálne odlišuje. Môže za to mužský hormón testosterón, ktorý určuje jej vlastnosti a štruktúru. A hoci je každá pokožka jedinečná, môžeme vo všeobecnosti konštatovať, že mužská pokožka je hrubšia, mastnejšia a inak starne. A čo je najdôležitejšie, rastú na nej fúzy.

  • hrúbka – odhaduje sa, že mužská pokožka je o 20% hrubšia ako ženská. Preto je odolnejšia voči nepriaznivým vplyvom prostredia ako vietor, mráz či slnečné žiarenie
  • mastnota – muži majú oveľa aktívnejšie mazové žľazy v porovnaní so ženami. Mužská pokožka má väčšie póry a produkuje viac kožného mazu. Preto je náchylná na tvorbu akné a čiernych bodiek
  • starnutie – je to síce trochu nefér, ale známky starnutia sa u mužov prejavujú neskôr ako u žien. Keď sa však začnú prejavovať, tak rýchlosťou blesku. Ak sa objavia prvé vrásky, sú oveľa hlbšie a výraznejšie

Na starostlivosť o mužskú pokožku je ideálna prírodná kozmetika. Pozrime sa bližšie na jednotlivé oblasti tela.

Čistenie tváre 

Na čistenie tváre odporúčame jemné prírodné mydlo. Tuhé mydlá od NAMY majú perfektné čistiace účinky, upokojujú podráždenú pokožku, odstraňujú prebytočný maz a zároveň nevysušujú pleť.

Na čistenie pleti rozhodne neodporúčame kozmetiku s obsahom alkoholu. A to ani po holení. Alkohol pleť zbytočne vysušuje a dráždi. Naše mydlá obsahujú rastlinné oleje zaručujúce maximálne možnú hydratáciu. Zároveň majú antibakteriálne zložky.

A čo zvyšok tela?

Muži od sprchovacieho gélu neočakávajú zázraky. Stačí, aby dobre umýval a príjemne voňal. My sme vyvinuli pánsky sprchový gél s prírodným zložením, ktorý toho dokáže oveľa viac. Čisto prírodné zloženie bez chemikálií hĺbkovo vyživuje a čistí celú pokožku tela. Má zmyselnú korenistú vôňu grapefruitu, koriandru a čierneho korenia. Prebúdzajúca vôňa zvyšuje sebavedomie. Budete zaspávať s pocitom čistoty a oddychu.

Čistenie mužskej tváre

Hydratácia je základ (aj u mužov)

Ak ste v ruke nikdy nedržali hydratačný krém, je načase to napraviť. Krémovanie naozaj nie je hanba. Hydratačný krém by mal byť verným parťákom každého muža. Ideálne sú prírodné krémy, ktoré dodajú pokožke potrebnú vlahu a výživu. Nepotrebujete mať v kúpeľni desať rôznych balení. Použite univerzálny denný krém od NAMY na tvár, ruky a telo. Na kozmetickej poličke ostane viac mesta. 

Denný krém pre mužov obsahuje aloe vera, harmančekový macerát v BIO slnečnicovom oleji a kakaové maslo. Táto zázračná trojkombinácia zjemní aj tú najdrsnejšiu pleť. Harmančekový macerát pôsobí protizápalovo. Aloe vera podporuje regeneráciu buniek a celkovú obnovu kože.

Jemné zloženie vyhovuje aj problematickej a citlivej pleti. Prírodné silice Ylang Ylang, grep, koriander, kajeput a levanduľa príjemne rozvoňajú pokožku a navodia pocit pohody. Krém vám bude závidieť aj vaša nežnejšia polovička 🙂

Ako sa starať o pleť po holení

Výskyt fúzov a ich odstraňovanie značne komplikuje starostlivosť o pleť. Niektorí muži si nechávajú na brade narásť hustý porast. Pokožka pod bradou vyžaduje špeciálnu starostlivosť, aby nesvrbela a nešupinatela. Bradatým mužom odporúčame siahnuť po prírodnom kozmetickom oleji na bradu a fúzy. Postará sa o dobrý stav fúzov aj pokožky pod nimi.

Ak patríte k mužom, ktorí majú radi svoju bradu bez fúzov, nasledujúce riadky sú určené vám. Každodenné holenie zvyšuje precitlivenosť pokožky, narúša vrchnú vrstvu pokožky a prirodzenú ochrannú bariéru. Pleť je potom náchylnejšia na rôzne zápaly a podráždenie.

Niekoľko rád pri holení:

  • pokožka musí byť dostatočne vlhká
  • čepele strojčeka alebo britvy by mali byť čo najostrejšie. Počas holenia ich pravidelne oplachujte vodou
  • holiaci pohyb by mal ísť v smere rastu fúzov (nikdy nie proti)
  • po holení tvár dôkladne opláchnite vlažnou vodou, naneste prírodný olej s rastlinnými výťažkami a antibakteriálnymi vlastnosťami. Pomôže obnoviť narušenú vrstvu pokožky
Starostlivosť o mužskú pokožku hlavy

Aj pokožka hlavy si zaslúži starostlivosť

Všetko, čo muž potrebuje na umývanie vlasov nájdete v našom tuhom šampóne s kondicionérom. 100 % prírodný šampón s obsahom rastlinných olejov, silíc a aktívnych látok ako vitamín E a Panthenol podporuje zdravú pokožku hlavy. Šampón je mimoriadne jemný aj k citlivej pokožke a zároveň účinne zmýva z vlasov všetky nečistoty, pachy a mastnotu. 

Tuhý šampón je praktický parťák na cesty. Stačí ho hodiť do tašky a vyraziť na výlet, pracovnú cestu či do posilky. Nerozleje sa a zaberie minimum miesta. Bonusom je intenzívna orientálna vôňa, ktorá vaše vlasy zahalí do rúška tajomstva. Budú voňať dobrodružstvom a zdravým sebavedomím.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.