❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Prečo je prírodná kozmetika pre deti správna voľba?

Prírodná kozmetika pre deti

Detská pokožka je mimoriadne citlivá a potrebuje špeciálnu starostlivosť. Prírodná kozmetika pre deti je v každom prípade dobrou voľbou. Neobsahuje škodlivé látky a pokožku patrične rozmaznáva.

Detská pokožka je citlivejšia na škodlivé látky

Pokožka dojčiat je 5-krát tenšia ako pokožka dospelých ľudí. Ľahšie prepúšťa látky z krémov do tela. Práve preto by ste mali dôkladne vyberať kozmetické produkty pre deti.

Výskumy hovoria, že deti do dvoch rokov sú v priemere 10-krát náchylnejšie na karcinogény ako dospelí. Certifikovaná prírodná kozmetika pre deti je preto ideálne riešenie. Neobsahuje zložky na ropnej báze, silikóny, parabény, konzervačné látky a mikroplasty.

Pri výbere detskej kozmetiky sa vyhnite nasledujúcim látkam:

  • parabény – ide o umelé konzervačné látky v kozmetických produktoch. Ich úlohou je predĺžiť životnosť produktov. Môžu napodobňovať hormón estrogén. Z výskumov vyplýva, že parabény ovplyvňujú reprodukčné činnosti a pôsobia karcinogénne
  • ftaláty – chemikálie nachádzajúce sa najmä v krémoch a mydlách. Sú škodlivé pre obličky, pľúca a reprodukčné orgány
  • umelé parfumy – svojou výraznou vôňou lákajú ku kúpe produktu. Zostávajú na pokožke, oblečení a vo vzduchu. Spôsobujú dýchacie a kožné problémy. Deti sú na ne obzvlášť citlivé. Namiesto umelých parfumov hľadajte v kozmetike prírodné esenciálne oleje a rastlinné extrakty 
  • sulfáty – činidlá, vďaka ktorým kozmetika bohato pení. Bežne ich nájdete v mydlách, šampónoch, penách do kúpeľa aj v prípravkoch na umývanie riadu. Pre deti sú príliš agresívne. Zbavujú kožu prirodzenej bariéry. Výsledkom je suchá a podráždená pokožka so začervenaním. Spôsobujú podráždenie slizníc, očí, alergické reakcie aj ekzematóznu dermatitídu 
  • silikóny – vytvárajú na vlasoch a pokožke neviditeľný film. Vlasy sa po použití šampónu zdajú lesklé, zdravé a hydratované. Opak je pravdou. Vlasy a pokožka so silikónovým filmom v skutočnosti vysychá a túži po ozajstnej výžive
  • ropné deriváty – zložky pôvodom z ropy. Patria tu napríklad minerálne oleje. Pokožku vysušujú a nepriaznivo pôsobia na životné prostredie
Detská pokožka je citlivejšia

Deti potrebujú špeciálnu hydratáciu

Detská pokožka citlivejšie reaguje na vonkajšie vplyvy ako slnečné žiarenie, chlad a vietor. Je náchylnejšia na vysychanie, popraskanie alebo spálenie. Pravidelná hydratácia je preto základ.

Produkty plné chemikálií vysušujú pokožku. Zvoľte radšej prírodné alternatívy, ktoré pokožku hydratujú správnym spôsobom. Vaše deti ocenia hydratačné telové mlieko s obsahom esenciálnych olejov, rastlinných olejov a vitamínov. Mlieko môžete použiť ako náhradu oleja po kúpaní. Vďaka unikátnemu zloženiu plnom prírodných zložiek je vhodné aj pre tú najcitlivejšiu pokožku.       

Šetrnosť k životnému prostrediu

Jednou z najväčších obáv mnohých rodičov je budúcnosť planéty, na ktorej budú ich deti vyrastať. O životné prostredie by sme sa mali príkladne starať. Všetci môžeme prispieť k udržaniu planéty aj výberom vhodných kozmetických produktov.
Bežná kozmetika je plná minerálnych olejov, parabénov a plastových mikročastíc, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie. Prírodná kozmetika pre deti je recyklovateľná, organická a priateľská k životnému prostrediu. Ďalší dôvod, prečo jej dať šancu.

Deti potrebujú špeciálnu hydratáciu

Prírodná kozmetika pre deti od NAMY

Pri výbere detskej kozmetiky stavte na prírodné prísady ako napríklad organické rastlinné oleje a maslá, výťažky z bylín a esenciálne oleje. Detskú pokožku perfektne rozmaznajú, vyživia a dodajú potrebnú dávku vlhkosti. Navyše poskytnú prirodzenú bariéru pred vonkajšími vplyvmi.

Prírodná kozmetika pre deti pomáha predchádzať podráždeniu, alergickým reakciám, ekzémom, začervenaniu či zapareninám. Preskúmajte všetky naše produkty pre deti a objednajte si všetko potrebné pre správnu starostlivosť o detskú pokožku.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.   

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.