❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Trápia vás riedke a slabé vlasy? Zoznámte sa s moringou, zázračnou ingredienciou na podporu rastu vlasov

Moringa na podporu rastu vlasov

V mori prírodných prostriedkov na vlasy práve jeden vytŕča z radu. Ak ste sa niekedy zamysleli nad tým, „čo je na tej moringe také dobré?“, potom je táto príručka pre vás ako stvorená. V novom článku odhalíme zaujímavé výhody moringy a prezradíme, ako ju môžete začleniť do starostlivosti o vlasy.

Moringa je ako stvorená pre krásne vlasy 

Moringa je zázračná ingrediencia, ktorá mení hru aj zdravie vlasov. Strom moringa je známy ako „zázračný strom“, pretože je nabitý vitamínmi a minerálmi. Má:

  • 7-krát väčšie množstvo vitamínu C ako pomaranče
  • 4-krát viac vápnika ako mlieko
  • 4-krát väčšie množstvo betakaroténu ako mrkva
  • obsahuje všetky aminokyseliny, ktoré telo potrebuje, aby prosperovalo
  • pomáha zvyšovať hladinu energie

Moringa ako hnacia rastlina obsahuje množstvo živín, ktoré môžu pomôcť s vypadávaním vlasov, rastom vlasov, suchou pokožkou hlavy, lupinami či s poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Predtým, ako vám predstavíme všetky výhody moringy, pozrime sa na niektoré z bežných dôvodov vypadávania a poškodenia vlasov. Vlasy prechádzajú neustálym cyklom rastu, odpočinku a vypadávania. Normálne vypadávajú vlasy počas všetkých troch fáz. Existujú však situácie, ktoré spôsobujú väčšie vypadávanie vlasov a plešatosť:

  • problémy so štítnou žľazou
  • hormonálne zmeny, ktoré môžu byť spôsobené liekmi, stresom alebo inými zdravotnými problémami
  • nadmerný stres
  • nedostatok vitamínov
  • výrazný úbytok hmotnosti alebo prírastok hmotnosti

Moringa vie dopomôcť krásnym vlasom, ale nezabúdajme na pestrú stravu a zdravý životný štýl. Je dôležité tiež poznamenať, že s pribúdajúcim vekom strácame vlasové folikuly. Plešatosť, ktorá je spôsobená vekom alebo genetickými faktormi, je vo všeobecnosti nezvratná.

Moringa je ako stvorená pre krásne vlasy

Účinky moringy pri vnútornom užívaní 

Železo v moringe privádza kyslík ku korienkom

Nedostatok železa je už roky spájaný s vypadávaním vlasov. Železo pomáha prenášať kyslík v krvi až do pokožky hlavy. Keď má telo čerstvý prísun kyslíka, vlasy rastú lepšie a moringa je jedným z TOP vegetariánskych zdrojov železa.

Zinok v moringe stimuluje rast vlasov

Zinok je najväčším hráčom vlasovej hry. Nízke hladiny zinku súvisia so zlým rastom vlasov a dokonca aj so stratou vlasov. Zdravé hladiny zinku pomáhajú rýchlejšiemu zotaveniu poškodených vlasových folikulov. Zinok je kľúčovým hráčom zdravých vlasových folikulov, ktoré sú koreňom každého jedného vlasu na hlave.

Esenciálne aminokyseliny sú pokladom pre vlasy

Moringa je plná aminokyselín – stavebných kameňov buniek. Mnohým ľuďom chýbajú esenciálne aminokyseliny kvôli zlej strave. Obzvlášť dôležité pre rast vlasov sú arginín, cysteín, lyzín, metionín – všetky sú v moringe zastúpené. 

Vitamín C a E proti oxidačnému stresu

Vitamín C a E sú silné antioxidanty. Pomáhajú bojovať proti škodlivým voľným radikálom. Voľné radikály môžu spôsobovať oslabenie a dokonca šedivenie vlasov. Vitamín C bojuje proti poškodeniu, zatiaľ čo vitamín E pomáha napraviť už napáchané škody.

Vzácne omega-3 kyseliny pre silnejšie vlasy

Pri pojme omega-3 mastné kyseliny si väčšina ľudí predstaví práve lososa. No aj moringa je skvelým rastlinným zdrojom. Omega-3 pomáhajú zahusťovať pramene vlasov tým, že ich dopĺňajú zdravými tukmi.

Účinky moringy pri vnútornom užívaní

Účinky moringy pri vonkajšom používaní

Moringa posilní vlasy

Vďaka moringe budú vlasy nielen lesklejšie, ale aj výrazne silnejšie a pevnejšie. Bohaté živiny v moringe pomáhajú zvýšiť produkciu keratínu. Bonusovou výhodou moringy je bohatá zásoba mastných kyselín, ako je kyselina behenová, ktorá zlepšuje lesk a hebkosť vlasov.

Hydratuje pokožku hlavy

Moringa je známa svojou schopnosťou dodávať vlhkosť priamo do vlasovej pokožky, čím pomáha predchádzať vysúšaniu. 

Bojuje s rozštiepenými končekmi

Moringa je ideálna pre starostlivosť o vlasy a boj s rozštiepenými končekmi. Konkrétne je plná aminokyselín, ktoré vyživujú vlasy a zabraňujú tak lámaniu. 

Podporuje rast vlasov

Moringa má silnú povesť pre podporu prirodzeného rastu vlasov. A to vďaka vysokému obsahu kľúčových živín, ako sú vitamíny A, B, E a zinok. Zinok je obzvlášť dôležitý, pretože podporuje tvorbu keratínu a keratín tvorí 90 % každého vlasu na hlave. Aj keď môžete zvýšiť produkciu keratínu konzumáciou určitých potravín, ako sú sladké zemiaky, špenát a vajcia, množstvo získané z potravín nebude dostatočné na to, aby výrazne podporilo rast vlasov. Preto je moringa ideálnym riešením.

Zachováva farbu vlasov

Moringa pomáha chrániť vlasy pred vysušením a UV žiarením, ktoré môže poškodiť farbu vlasov. Či už ste si farbili vlasy a nechcete, aby sa farba zmenila alebo len chcete zabrániť šediveniu vlasov, moringa je tá správna cesta.

TIP od NAMY

Posilnite vlasy, hydratujte pokožku hlavy a zároveň podporte prirodzený rast s moringa šampónom. Tuhý šampón na podporu rastu vlasov – Moringa a šalvia je jeden z najobľúbenejších tuhých šampónov v našej ponuke. Výborný tuhý šampón na boj proti riedkym a slabým vlasom.

Účinky moringy pri vonkajšom používaní

Moringa a kontraindikácie

Ako môžete vidieť, moringa je fantastická rastlina s množstvom výhod pre vlasy. Pri používaní však myslite aj na kontraindikácie:

  • Moringa môže pri vnútornom užívaní interagovať s niektorými liekmi. Pozor by si mali dať ľudia s vysokým krvným tlakom, problémami so štítnou žľazou a cukrovkou. 
  • Moringa môže pri vonkajšej aplikácii spôsobiť alergické reakcie u ľudí s veľmi citlivou pokožkou. Niektorí ľudia môžu pociťovať svrbenie či začervenanie. Naše skúsenosti s moringa šampónom sú napriek tomu veľmi dobré aj pri citlivej pokožke. 

TIP od NAMY

Vedeli ste, že tuhé šampóny si vo svete krásy získavajú stále väčšiu pozornosť? Poradia si s riedkymi vlasmi, poškodenými vlasmi, slabými vlasmi, mastnými vlasmi či s lupinami. Vyberte si svoj tuhý šampón a potešte vlasy jeho zázračnými účinkami. Perfektný parťák, ktorého už tak ľahko nevymeníte ani doma. Celú ponuku tuhých šampónov od NAMY nájdete tu.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame. Čítajte tiež, prečo sme sa rozhodli pre rebrand našej značky a posunuli ju na nový level.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.