❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

Ako si udržať opálenie prírodnou cestou?

Ako si udržať opálenie prírodnou cestou?

Letné spomienky tak rýchlo nezmiznú, opálenie áno. Či sa nám to páči, alebo nie, slnkom pobozkaná pleť postupne bledne. Po 1-2 mesiacoch sa nakoniec celkom stratí. Prinášame tipy, ako predĺžiť bronzové opálenie aj počas jesene.

Hydratácia na prvom mieste

Kozmetika s obsahom hydratačných zložiek by mala byť naším verným parťákom počas celého roka. Po lete obzvlášť. Opálená pokožka si žiada hydratáciu aj niekoľkokrát denne. Inak býva suchá, začína sa šúpať a opálenie rýchlo bledne. Siahnite po kvalitnom telovom mlieku s levanduľou, ktoré rýchlo doplní chýbajúcu vlahu a pomôže vlhkosť dlhšie udržať. Pokojne ho aplikujte ráno, počas dňa (ak máte možnosť) aj večer.

Vhodným riešením sú tiež kvetové vody. Pomáhajú udržiavať dlhodobú hydratáciu. A ako bonus – pleť je po použití krásne voňavá. Pokožka si zaslúži bohatú hydratáciu nielen zvonku, ale aj zvnútra. Myslite na dostatočný príjem tekutín v podobe vody, nesladených čajov či minerálok.

Doprajte pokožke poriadnu výživu

Správne vyživená pokožka je už na pohľad hebká, jemná a opálenie na nej viac vynikne. Na predĺženie opáleného vzhľadu vyskúšajte pleťové sérum s obsahom kyseliny hyalurónovej. Kyselina hyalurónová je magická zložka, ktorá dokáže viazať vodu až do 1000-násobku svojej hmotnosti. Vďaka tomu hydratuje a rozžiaruje pokožku.

Môžete vyskúšať kozmetiku s obsahom prírodných olejov. Napríklad náš hydratačný krém s koenzýmom Q10 a mrkvovým olejom je ideálny doplnok na chladné obdobie. Mrkvový olej je výživová bomba bohatá na betakarotén, vitamíny A, B, C, D a E.  Podporuje dlhodobé opálenie pleti.

Doprajte pokožke poriadnu výživu

Vymeňte dlhé horúce kúpele za vlažnú sprchu

Horúca voda prirodzene dehydratuje. Pokožka sa potom rýchlejšie ošúpe. Odložte preto dlhé horúce kúpele až na november. Stavte na sprchovanie vo vlažnej vode a opálenie vydrží dlhšie. Nezabudnite sa hneď po sprchovaní natrieť hydratačným krémom.

Správny jedálniček predĺži opálenie

Aj vhodným výberom stravy môžete predĺžiť svoje opálenie. Do jedálnička by ste mali zaradiť najmä potraviny bohaté na betakarotén. Mrkva je samozrejmosť. Výbornou voľbou sú aj bataty, tekvica, mango, papája, špenát či brokolica. Pleť ocení aj dôležitý antioxidant vitamín E, ktorý nájdete v mandliach, avokáde, slnečnicových či tekvicových semienkach.

Správny jedálniček predĺži opálenie

Stavte na šetrný peeling

Ak si chcete udržať dovolenkové opálenie čo najdlhšie, mali by ste sa vyhýbať drsným peelingom či inej mechanickej záťaži. Peeling obrusuje vrchnú vrstvu pokožky a vzniká tendencia k šúpaniu. Ak sa po lete svojho peelingu nechcete vzdať, stavte na jemný peeling so zníženým obsahom peelingových častíc.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.