❤️ Darček ku každej objednávke nad 15 €

❤️ Darček k objednávke nad 15 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

BEZPLATNÉ DORUČENIE NAD 49 €

Česká republika - CZK

7+ tipov, ako si správne umývať vlasy

7+ tipov, ako si správne umývať vlasy

Umývanie vlasov patrí k bežnej rutine. Nad postupom sa častokrát veľmi nezamýšľame. V článku sa dozviete, ako si správne umývať vlasy tak, aby boli ešte zdravšie a krajšie.

1. Správna teplota vody je dôležitá

Voda by mala mať príjemnú teplotu. Nemala by byť príliš horúca ani studená. Na začiatku opláchnite vlasy teplou vodou. Teplá voda otvára vlasové kutikuly. Šampón tak prenikne hlbšie do vlasovej štruktúry a lepšie odstráni nečistoty a mastnotu. Umývanie vlasov zakončite studeným opláchnutím. Studená voda stimuluje krvný obeh, uzatvára vlasové kutikuly a zanecháva vlasy hladké.

2. Šampón mixujte s vodou

Vyhnite sa aplikácii šampónu priamo na pokožku hlavy. Najprv ho v dlani zmiešajte s trochou vody. Zabezpečíte tak rovnomerné rozotretie šampónu po celej pokožke hlavy. Ďalšou výhodou je, že použijete menšie množstvo šampónu, ako keby ste ho aplikovali priamo.

3. Pokožke hlavy venujte najväčšiu pozornosť

Korienky vlasov bývajú najmastnejšie. Práve pokožka hlavy preto potrebuje najväčšiu starostlivosť. Penu vmasírujte jemnými pohybmi do pokožky. Sústreďte sa aj na časti hlavy, ktoré sú často prehliadané ako napríklad zátylok alebo okolie uší. Vďaka starostlivému masírovaniu dosiahnete absorbovanie všetkých vitamínov a výživných látok zo šampónu.

4. Šampón aplikujte dvakrát

Prvé použitie šampónu by nemalo príliš peniť. Nezľaknite sa. Je to úplne v poriadku aj pri klasickom tekutom šampóne. Cieľom prvého umývania je odstránenie hrubých nečistôt a mastnoty. Až druhá dávka šampónu by mala vytvoriť bohatú penu a dodať vlasom žiarivý lesk.

Na záver opláchnite vlasy vlažnou vodou. „Vŕzganie” vlasov je signál, že ste z nich zmyli všetky nečistoty a vlasové produkty. Ak vlasy poriadne neopláchnete, po vysušení budú ploché a bez života. Pri umývaní vlasov buďte jemný, mokré vlasy sú slabšie a náchylnejšie k lámaniu.

Ako na kondicionér?

5. Ako na kondicionér?

Na rozdiel od šampónu, vlasový kondicionér patrí priamo na vlasy. Nemal by prísť do kontaktu s pokožkou hlavy, pretože korienky budú ešte mastnejšie ako obyčajne. Kondicionér dodá vlasom potrebnú hydratáciu. Končeky vlasov bývajú väčšinou najviac poškodené a suché. Preto kondicionér aplikujte od strednej dĺžky vlasov po konce. Vlasy stočte do uzla a kondicionér nechajte 2-3 minúty pôsobiť.  
Pro tip: Ušetrite si čas v sprche a stavte na tuhý šampón od NAMY s prírodnou kondicionizačnou zložkou. Pôsobí ako šampón a kondicionér zároveň.

6. Ako často si umývať vlasy?

Vieme, umývanie vlasov jedenkrát týždenne znie tak trochu sci-fi. Vlasy vyzerajú častokrát nevábne už po prvom dni od umývania. Snažte sa však frekvenciu umývania čo najviac obmedziť. Čím častejšie vlasy umývate, tým viac mastnejú. Doprajte pokožke oddych a vlasy umývajte raz za 2-3 dni.     

7. Rozmaznávajte vlasy prírodnou kozmetikou

Bežné lacné šampóny z drogérie sú plné silikónov, parabénov a sulfátov. Zanechávajú na vlasoch film, ktorý môže blokovať vlasové folikuly a brániť rastu nových vlasov. Navyše zaťažujú planétu množstvom plastových obalov. Odporúčame prejsť na prírodnú kozmetiku.

Tuhý šampón predstavuje ideálnu alternatívu ku klasickým šampónom. Pýši sa čisto prírodným zložením, takže zbavuje prírodu chemickej záťaže. Navyše sa predáva v ekologickom papierovom obale. Je ideálny parťák na cestovanie.

Tuhé šampóny od NAMY hydratujú pokožku hlavy a vlasom poskytujú potrebné výživné látky a vitamíny. Obsahujú prírodné silice a esenciálne oleje, ktoré príjemne rozvoňajú vlasy. Všetko potrebné o tuhých šampónoch si môžete prečítať v našom článku.

Vyskúšajte náš zázračný vlasový elixír na podporu rastu vlasov. Moringa, šalvia, kofeín a keratín oživia aj najslabšie vlasy. Posilnia vlasové folikuly a obmedzia vypadávanie vlasov.

Rozmaznávajte vlasy prírodnou kozmetikou

Rýchle tipy, ako si správne umývať vlasy

  • niektorí odborníci odporúčajú vlasy pred umytím prečesať. Pomôže to rozmotať uzly a odstrániť odumreté vlasy
  • umývajte si hlavu v záklone, nie v predklone. Platí to najmä pre dlhé vlasy
  • investujte do kvalitných uterákov z mikrovlákien. Vlasy zanechajú hladké, hebké a po usušení nebudú krepovité
  • mokré vlasy sú mimoriadne náchylné k poškodeniu. Nešúchajte ich a nedrhnite
  • vlasy fénujte v smere rastu, nikdy nie naopak

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články

Používame cookies, aby sme pre vám zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky, tak súhlasíte s našimi Zásadami spracovania osobných údajov a použitia cookies.