Doprava zadarmo pre všetky objednávky nad 49 EUR

Doprava zadarmo pre objednávky nad 49 EUR

Ako na strašiak menom ekzém?

Ako na ekzém?

Ekzém sa, bohužiaľ, nedá úplne vyliečiť. Môžete však zmierniť jeho príznaky. Vhodná prírodná kozmetika pomáha eliminovať kožný zápal, svrbenie a začervenanie. Viac sa dozviete v článku.

Prečo vzniká ekzém?

Ekzém alebo dermatitída je chronické zápalové kožné ochorenie, ktoré vedie k suchej, začervenanej a svrbiacej pokožke. V závažnejších prípadoch môže koža popraskať a krvácať.

Ekzémom trpia ľudia všetkých vekových kategórií. Väčšinou sa vyskytuje u detí. Často sa vyvíja v ranom veku, no môže vás postihnúť aj v dospelosti. Zvyčajne ide o dlhodobý stav. V niektorých prípadoch sa môže zlepšiť. 

Existuje niekoľko druhov ekzémov. Najznámejší je atopický ekzém. Trpia ním väčšinou ľudia s alergiami, astmou alebo častým zápalom spojiviek. Ekzém spôsobuje kombinácia viacerých faktorov. Väčšinou ide o genetiku. Ak ekzémom trpí jeden z rodičov, potom je až o 40 – 50% väčšia pravdepodobnosť, že sa vyskytne u detí.

Čo spôsobuje ekzém?

  • alergény (roztoče, domáce zvieratá, peľ, plesne)
  • určité druhy potravín (mliečne a sójové výrobky, orechy, vajcia, pšenica)
  • niektoré tkanivá (najmä vlna a polyester)
  • stres
  • genetické predispozície

Ekzém často zhoršujú externé faktory ako počasie a kvalita životného prostredia. Napríklad príliš veľa suchého vzduchu pripravuje pokožku o prirodzenú vlhkosť. Suchá pokožka vedie k svrbeniu, škrabaniu a zápal sa zhoršuje. Poďme sa pozrieť, ako môžete zmierniť príznaky ekzému prírodnou cestou.

Čo spôsobuje ekzém?

Ako na ekzém?

Stavte na správne ingrediencie

Najdôležitejšie je udržiavať zdravú kožnú bariéru používaním jemného čistiaceho prostriedku a hydratačného krému bez akýchkoľvek agresívnych prísad. Vegánska prírodná kozmetika je preto ideálne riešenie.

V kozmetických prípravkoch hľadajte ingrediencie ako vitamín C, niacinamíd a aloe vera, ktoré môžu pomôcť minimalizovať zápaly a zvýšiť produkciu kolagénu.

Doprajte si ovsený kúpeľ

A to doslova. Ovos má čistiace a antibakteriálne účinky. Pomáha zbaviť pokožku voľných radikálov a toxínov. Pravidelný 30-minútový kúpeľ z ovsených vločiek môže pomôcť odstrániť odumreté kožné bunky, upokojiť zápal, zvlhčiť pokožku a znížiť zjazvenie.

Vhodným riešením je aj ovsená kozmetika. Je šetrná k citlivej detskej pokožke, má upokojujúce účinky a dokáže vyliečiť detské zapareniny. Kozmetika s výťažkami z ovsených zŕn pomáha na zmiernenie atopického ekzému.

Rastlinné oleje s liečivými účinkami

Rastlinné oleje s liečivými účinkami

Rastlinné oleje v BIO kvalite pokožku maximálne hydratujú a vyživujú. Dokážu zmierniť príznaky ekzému.

Vyskúšajte dermálne krémy NAMYDERM s vysokým obsahom madľového oleja a macerátu harmančeka v BIO slnečnicovom oleji, ktoré zabezpečujú dôkladné premastenie pokožky.

Zázračné hydroláty

Hydroláty alebo kvetinové vody sú výnimočné produkty vznikajúce destiláciou rastliny vodnou parou. Ide vlastne o kondenzát s obsahom prírodných extraktov ako éterický olej (silica) len s oveľa nižšou koncentráciou.

Vyskúšajte prírodné dermálne mlieko DERMAL L s vysokým obsahom macerátu harmančeka v BIO slnečnicovom oleji, madľového oleja a BIO hydrolátu harmančeka rímskeho, ktoré zabezpečujú dôkladné hydratovanie pokožky.

Článok je len informatívny a nenahrádza odborné vyšetrenie, liečbu odborníkov ani zdravý životný štýl. Napriek tomu veríme, ža vám článok priniesol množstvo dôležitých informácií a prírodná kozmetika zo Slovenska bude pre vás tou správnou voľbou. Zaujíma vás viac zo sveta prírodnej kozmetiky? Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé články